• Vakmanschap
  • Leidinggeven
  • Veiligheid
  • Continu verbeteren

Corona update: wij houden de richtlijnen van het RIVM aan en starten met kleinere groepen bij voldoende aanmeldingen.

meer informatie

Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA e-learning

Vooropleiding
Geen specifieke vooropleiding vereist.
Cursusduur
nvt
kosten p.p.
€ 154,00

Cursus in het kort

De online cursus VCA VOL bestaat uit praktijkgerichte filmfragmenten in combinatie met een presentatrice die lesstof behandelt. Zo kan de gehele VCA VOL cursus op een prettige en duidelijke manier in 10 tot 12 uur worden doorlopen. Omdat de cursus VCA VOL volledig online is, bepaalt u zelf wanneer u leert en op welk tijdstip. Afsluitend kan het VCA VOL examen worden gemaakt op één van onze examenlocaties in Nederland. Bekijk de onderstaande video voor een demo.

Deze e-learning is inclusief examen. Kijk op de website van examenbureau PBNA voor een overzicht van de examendata en vermeld het gewenste examenmoment op het inschrijfformulier (bij opmerkingen). Je hoeft jezelf dus niet aan te melden voor het examen!

Let op! Het doorlopen van de E-learning module VOL VCA neemt gemiddeld 10 tot 12 uur in beslag!

Doel

Het doel van deze cursus is dat de deel­nemers hun kennis vergroten m.b.t.:
-de algemene veiligheidseisen die relevant zijn voor de werkzaamheden;
-taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden m.b.t. veiligheid;
-veiligheidsmaatregelen en hun toepassingen.     

Na afloop hebben de deelnemers geleerd met welke veiligheidseisen en voorschriften zij rekening moeten houden bij de uitvoering van hun taken.

Voor wie

De cursus Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden is bestemd voor leidinggevenden die moeten of willen voldoen aan de eisen voortkomend uit de VGM Checklist Aannemers (VCA).

 

Kijk op de website van Wij Techniek of je mogelijk in aanmerking komt voor een tegemoetkoming in de cursuskosten

Is jouw bedrijf aangesloten bij Techniek Nederland? Dan ontvang je 12,5% ledenkorting op de cursusprijs! Info op ons inschrijfformulier.

 

Afsluiting

Na afloop van de cursus wordt het VCA-examen afgenomen. Bij een voldoende resultaat ontvangt de deelnemer het erkende diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA.

Inclusief

  • Lesmateriaal
  • Examen
  • Diploma
  • De online cursus VCA VOL bestaat uit 14 hoofdstukken waarin de volledige VCA VOL leerstof wordt behandeld.
  • Nadat alle hoofdstukken zijn doorlopen kunnen er VCA VOL oefenexamens gemaakt worden ter voorbereiding op het officiële VCA VOL examen.
  • Het VCA Basisveiligheid examen wordt afgenomen op één van onze locaties in Nederland door examenbureau Centerview, dat erkend is door het VCA.
  • Als u slaagt voor het VCA VOL examen ontvangt u het VCA VOL diploma en een bijbehorend pasje. Het diploma is 10 jaar geldig.

Let op! Het doorlopen van de E-learning module VOL VCA neemt gemiddeld 10 tot 12 uur in beslag!