• Vakmanschap
  • Leidinggeven
  • Veiligheid
  • Continu verbeteren

Corona update: wij houden de richtlijnen van het RIVM aan en starten met kleinere groepen bij voldoende aanmeldingen.

meer informatie

ATEX cursussen

Wil jij (meer) leren over ATEX? Wil je werken volgens de ATEX richtlijnen? En wil je jouw kennis omtrent ATEX op peil houden? Dan ben je bij SBK Opleidingen aan het juiste adres! Bij ons vind je de ATEX cursus die bij jouw wensen past.

Explosiegevaarlijke atmosferen zijn atmosferen die kunnen ontstaan bij het vrijkomen van brandbare stoffen. Of het nu gas of een vast stofdeeltje is, vermengd met lucht en een aanwezige ontstekingsbron kunnen ze beide een explosie veroorzaken. Onze ATEX cursussen zorgen ervoor dat jij wordt getraind om met de juiste beheersmaatregelen deze ongewenste situatie te voorkomen.

In onze ATEX cursus besteden we aandacht aan de koppeling van de ATEX-regelgeving met de praktische uitvoering. Je krijgt tijdens de cursus ATEX inzicht in de risico ­beperkende maatregelen en je kunt veilig werken met het juist gekozen explosieveilig materieel.

Tijdens een cursus ATEX bij SBK Opleidingen ga je op een praktische manier aan de slag met de ATEX regelgeving. Neem contact met ons op en ontdek wat SBK Opleidingen voor jouw organisatie kan doen! 

De verschillende ATEX cursussen

Bij SBK Opleidingen vind je een ruim aanbod aan ATEX cursussen. Zo is er altijd een cursus ATEX die past bij jouw specifieke wensen.

De cursussen ATEX zijn opgedeeld in drie categorieën. De cursussen duren één of twee dagen.

Daarom een cursus ATEX bij SBK

Waarom BHV halen bij SBK Opleidingen? Wij snappen dat organisaties continu voor de uitdaging staan om slimmer, beter, goedkoper en veiliger te werken. Al 30 jaar is SBK een toonaangevende opleider voor de technische sector in Nederland. Door deze expertise kunnen wij keer op keer maatwerk leveren voor jouw organisatie.

  • SBK werkt met vaste ervaren werknemers, die praktijkgericht en interactief lesgeven
  • Jouw problematiek wordt behandeld, doordat SBK verder gaat dan de standaard training met maatwerk
  • Dichtbij jou in de buurt of op locatie

Persoonlijk advies over cursus ATEX

Is jouw organisatie bekend met de gevaren van ATEX? Stel jouw vraag of leg jouw casus voor aan onze ervaren medewerkers. Een gesprek is soms wel zo makkelijk. Neem contact met ons op via het contactformulier of kom langs voor een lekkere kop koffie. Jouw ATEX cursus volg je bij SBK Opleidingen!