• Vakmanschap
  • Leidinggeven
  • Veiligheid
  • Continu verbeteren

Levensreddend handelen & Kleine blusmiddelen

Vooropleiding
Geen specifieke vooropleiding vereist.
Cursusduur
1 dag
Kosten per deelnemer
€ 340,00
Locatie
Startdatum
Kosten per deelnemer
Lesdagen

Helmond

12 mei 2020
€ 340,00
  • di 12 mei 2020 09:00-16:00

Cursus in het kort

Het aantal ongelukken en calamiteiten dat ontstaat tijdens het werken aan installaties, wordt vaak onderschat. Dit blijkt wel uit cijfers van de arbeids­inspectie: per jaar heeft elektrische onveiligheid bij bedrijven zo'n 400 ongevallen met letsel, circa 35 doden en 500 tot 1000 branden tot gevolg.

Meer dan genoeg redenen om monteurs die werken aan installaties of toezicht houden op die werkzaamheden, te leren hoe in te grijpen bij een (elektriciteits-)ongeval.

Doel

Het trainen en instrueren van de monteurs zodat zij adequaat levensreddende handelingen kunnen verrichten. Daarnaast leren de deelnemers hoe ze een beginnende brand kunnen beoordelen en hoe ze deze kunnen beperken of bestrijden met gebruikmaking van het juiste blusmiddel.

Voor wie

Medewerkers die vaak op locatie werkzaam zijn en zichzelf willen kunnen helpen bij ongewenste situaties zoals ongevallen of brand.

 

Kijk op de website van OTIB of je mogelijk in aanmerking komt voor een tegemoetkoming in de cursuskosten

Is jouw bedrijf aangesloten bij Techniek Nederland? Dan ontvang je 12,5% ledenkorting op de cursusprijs! Info op ons inschrijfformulier.

 

Is jouw bedrijf BHV veilig? Lees alles over over de risico inventarisatie binnen jouw bedrijf en de daaruit vloeiende BHV veiligheid in onze whitepaper!

Afsluiting

De training wordt afgesloten door middel van competentietoetsen. De deelnemers ontvangen een certificaat: "Levensreddend handelen & kleine blusmiddelen".

Inclusief

  • Lunch
  • Handout

1. Reanimatie.

2. Demo AED.

3. Aanleggen wond drukverband.

4. Stabiele zijligging, heimlichmanoeuvre.

5. Brandwonden.

6. Roep om hulp/interne melding/112.

7. Praktisch toepassen kleine blusmiddelen.

Tijdens deze training komen de meest voorkomende ongevalrisico's aan de orde, zoals in contact komen met spanning (stroom door het lichaam) en kortsluiting. Daarnaast wordt nadrukkelijk stil gestaan bij de bovenstaande en worden deze uitvoerig beantwoord.

De onderdelen Levensreddende handelingen en Kleine blusmiddelen zijn specifiek voor de doelgroep uitgewerkt.